Zingen met Breugel

oude liedjes voor jonge kinderen

Zing en speel mee
met de Kinderspelen van Bruegel!

Volksliedjes saai? Helemaal niet! Vaak zijn de teksten juist erg sappig en horen er spelletjes bij. Professionele muzikanten komen naar je school om de kinderen kennis te laten maken met het muzikaal erfgoed. Voorkennis van noten of een nachtegalenstem zijn niet nodig, gewoon samen zingen en plezier maken (en ondertussen een flink aantal muzische doelstellingen afstrepen!). Niet voor niets is het schilderij van de kinderspelen van Brueghel ons uitgangspunt, we werken op een actieve en speelse manier en humor is nooit ver weg.

ANZ en SVM ontwikkelden een volksliedjesproject voor kinderen. Volg met je klas een workshop waarin een professionele muzikant je de liedjes en spelletjes leert. Ga daarna zelf aan de slag met het liedjesboek en cd om de liedjes verder in te oefenen.

Het project wordt afgesloten met een slotevenement in het Openluchttheater in Antwerpen. Kinderen kunnen volksspelen komen doen in het park en er is een slotshow met liveband. Scholen die willen zijn van harte welkom op donderdag 25 juni 2020 in het Rivierenhof in Antwerpen. Deelname is niet verplicht en kost 5 euro. Inschrijven kan via de link van de workshops.


Workshops


Datum: in overleg

Locatie: op school

Doelgroep: 3e en 4e leerjaar

Prijs: 3 euro per leerling incl. liedbundel per klas

Info en inschrijven:
mirjam.dewit@svm.be of via deze link

Neem ook eens een kijkje op onze Facebookpagina!


Muzikanten


Andries Boone
viool, mandoline, ukulele, elektriche tenorgitaar, lepels, accordina, rhodes
Gregory Van Seghbroeck
sousafoon, tuba, euphonium, trombone, bugel, weefgetouw, kokosnoot, schuurpapier
Piet Decalf
dobro, mandoline, akoustische gitaar, banjo, weefgetouw
Koen Garriau
sopraansax, tenorsax
Hilde Frateur
accordeon, zweep
Pat Riske
drum, percussie
Barbara Vandendriessche
zangcoach